ONS ADVIES MBT OREN SCHOONMAKEN

Ons advies is om de haren wel uit de oren te plukken, omdat het haar daar anders gaat vervilten en er een heerlijk broeihaardje voor bacterieën ontstaat door de combinatie van vuil, vocht en temperatuur.

Maar ons advies is ook om nooit in 1x alles tegelijk te plukken.

Je pakt een paar haren tussen duim en wijsvinger vlak bij de huid vast en trekt dan voorzichtig het haar eruit. 

Dat doe je elke dag totdat al het haar eruit is

Op die manier voorkom je dat de huid in het binnenoor geirriteerd raakt.
Als het oor dan helemaal haarvrij is, kun je bijv. oxipet oorreiniger gebruiken. Even inmasseren en het binnenoor droogdeppen met toiletpapier of vetwatje. Dat werkt super tegen overtollig oorsmeer en/of oormijt en je kunt het preventief gebruiken. Dus elke maand herhalen.

Je kunt ook earsolve gebruiken. Dat is een soort poeder wat je met een kwastje in het oor aanbrengt en je ook preventief kunt gebruiken.

Is de huid van het binnenoor ontstoken (vies, rood en bloederig) dan is mijn advies om het binnenoor met lauwwarm water goed schoon te spoelen (ik doe het altijd met de douchekop) oor weer even dichtflappen en eventjes goed maar zachtjes masseren en dan weer na spoelen. Dan voorzichtig droog deppen en een laagje sudocréme op de ontstoken oorhuid smeren. Dit herhaal je enkele keren per dag en dan zie je binnen twee dagen al duidelijk verbetering. 

Heeft je doodle vaak last van gevoelige oren, dan kun je het beste geen gedroogde varkensoren geven, ook al zijn ze daar altijd dol op en vaak is er ook een verband met kippeneiwitten of rundereiwitten te leggen. Beide zitten eigenlijk in alle hondenbrokken…

Dus dan zou je het beste vers vlees kunnen geven van een andere eiwitbron zoals kalkoen of struisvogel of konijn. 

En koekjes en snoepjes achterwege laten en dan alleen maar belonen met hoge blije stem