ONZE WERKWIJZE

Wij hebben al onze fokteefjes bij ons wonen, vaak zijn ze ook door ons zelf gefokt uit bij ons bekende bloedlijnen, dus wij kennen ze door en door.

Al onze dekreuen wonen wel in gastgezinnen maar ook die kennen we door en door, doordat we ze zelf gefokt hebben uit bekende  lijnen waardoor we perfecte combinaties kunnen maken qua karakter, gezondheid, inbreedingspercentage, bouw en mate van vachtonderhoud.

Op deze punten doen wij geen concessies. Wel op de generatie.

Als een teefje in combinatie met een reu de lager staat in generatie betere pups geeft qua karakter, gezondheid, bouw en mate van vachtonderhoud dan met een reu die hoger in generatie staat, dan kiezen wij altijd voor de reu die lager in generatie staat.

Onze teefjes zijn veelal bij ons geboren, verblijven bij ons, kennen ons en de omgeving door en door en hebben daardoor tijdens hun dracht en kraamperiode totaal geen stress.

Gevolg heerlijk vrije relaxte pups! 

Wij wijzen geen pups toe……U mag zelf een pup kiezen uit de pups die niet zijn uitgekozen door degene die boven u op de wachtlijst staan.

Natuurlijk helpen wij u wel met het maken van de beste keuze.

Keuze uit het nestje gaat op volgorde van inschrijvingen.
Stel u staat als 5e voor een nestje en er worden 9 pups geboren, dan heeft u keuze uit de 5 pups die niet door nrs 1 tm 4 zijn uitgekozen.

Onze pups kosten tussen de 2350 en 2500 euro incl btw afhankelijk van de kleur 

Effen pups (behalve donkerrood) en parti colour pups kosten 2350 euro.

Donkerrode pups, phantom of black and tankleurige pups of  driekleurige pups kosten 2500 euro(omdat ze zo bijzonder zijn)

Wij verkopen onze pups met een castratieplicht om te castreren voor 1,5 jarige leeftijd en onder fokverbod. U mag er dus niet mee fokken. Voor fokhonden gelden nl hele andere eisen en hele andere prijzen.

Ons advies is om te laten castreren wanneer uw pup helemaal is uitgegroeid omdat je hierdoor eenmaal een leukere gezinshond blijft houden en de kans op trauma veel minder groot is.

Wij proberen eigenlijk altijd bij elk nest, zowel fleece als curly fleece vachten te hebben en ook vaak meerder kleuren.

Zit er geen pup naar uw gading bij, dan is dat jammer maar zit u nergens aan vast.

U kunt ons het hele leven van uw labradoodle lang om advies blijven vragen en aangezien wij enorm veel ervaring hebben met dit ras, zullen wij altijd wel een passende oplossing voor u weten. Of het nu gaat over de voeding, de opvoeding, gezondheid of de vachtverzorging.

M.n. onze ervaring aangaande de vachtverzorging is erg groot, doordat wij zelf nu al ruim 17 jaar lang tig labradoodles hadden rondlopen, die we zelf  borstelden en knipten. Wij weten dus precies hoe het moet.

Mocht u door omstandigheden zelf niet meer voor uw labradoodle kunnen zorgen, dan help ik u om hem of haar in een lief gezin te herplaatsen, met zo min mogelijk kosten.

Wij hebben een speciale kraamkamer in huis waar onze moeders met hun pups verblijven. 

Hier kunnen de pups in alle rust en hygiene en regelmaat, de eerste paar weken van hun leventje opgroeien.
Oorspronkelijk brengen de welpen van wolven ook de eerste 5 weken van hun leven in een veilig hol door, met alleen het gezelschap van hun moeder en/of pleegmoeder.

Zij worden niet op jonge leeftijd al blootgesteld aan allerlei prikkels waar ze nog lang niet aan toe zijn.

Wij vergelijken het altijd een beetje met een Baby die een hele drukke babykamer heeft met allerlei kleurtjes, speelgoed en muziekjes en een Baby die een lekker rustig babykamertje heeft waarin hij in alle rust kan slapen..

Vanaf de 3e tm de 16e dag na hun geboorte passen wij het bio sensor programma* toe, wat ervoor zorgt dat pups beter met stress om kunnen gaan.

Vanaf de 6 weken leeftijd laten we bezoek toe bij de pups. Voor die tijd knuffelen we ze zelf lekker veel en maken we veel foto,s en filmpjes van ze, die we dan doorsturen naar hun toekomstige baasjes.

Een keuze maken zal in eerste instantie geschieden op basis van de foto’s en filmpjes die we apart van de pups maken en mbv onze expertise.

De pups krijgen een beertje mee met de geur van het nest om ze te helpen te wennen aan hun nieuwe thuis. 

*Bio sensor program for early neurological stimulation of pups

Om extra “coole” pups te krijgen passen wij deze methode toe (vanaf de 3e dag na de geboorte tot de 16e dag na de geboorte)

• Houdt de pup in 1 hand, met de andere hand zachtjes met een wattenstaafje tussen alle teentjes kietelen 3 – 5 sec (Je hoeft niet te zien, dat de pup op het kietelen reageert…)
• Houdt de pup rechtop ( hoofje boven) met twee handen gedurende 3 – 5 sec.
• Houdt de pup stevig vast met twee handen rechtop met het hoofjde naar beneden gedurende 3 – 5 seconden
• Laat de pup op zijn rugje in de palm van beide handen liggen gedurende 3 – 5 seconde. (de pup mag wat tegenstribblen).
• Bevochtig vantevoren een doek en laat deze tenminste 5 minuten in de koelkast afkoelen. Plaats de pup met zijn buikje op de koude doek voor ongeveer 3 – 5 seconden. De pup mag tegenstribbelen

Bewezen voordelen van deze methode (naast dat Serge Gaus het verschil duidelijk zegt te merken) zijn

1 Stabielere hartslag

2. Sterkere hartslag

3. Snellere aanmaak van adrenaline (nodig om prestaties te kunnen leveren)

4. Beter kunnen omgaan met stress (en stress breekt vitamine c af wat nodig is voor het opbouw van collageen, een bouwstof voor botten en bindweefsel.

Indirect dus als extra voordeel ; sterkere botten!)