ONZE WERKWIJZE

Wij hebben al onze fokteefjes bij ons wonen, vaak zijn ze ook door ons zelf gefokt uit bij ons bekende bloedlijnen, dus wij kennen ze door en door.

Enkele van onze dekreuen wonen ook bij ons en degene die in gastgezinnen wonen, komen geregeld bij ons logeren. Dus ook die kennen we door en door, waardoor we perfecte combinaties kunnen maken qua karakter, gezondheid, bouw en mate van vachtonderhoud.

Op deze punten doen wij geen concessies. Wel op de generatie.

Als een teefje in combinatie met een reu die lager staat in generatie betere pups geeft qua karakter, gezondheid, bouw en mate van vachtonderhoud dan met een reu die hoger in generatie staat, dan kiezen wij altijd voor de reu die lager in generatie staat.

Onze teefjes zijn veelal bij ons geboren, verblijven bij ons, kennen ons en de omgeving door en door en hebben daardoor tijdens hun dracht en kraamperiode totaal geen stress.

Gevolg heerlijk vrije relaxte pups! 

Wij wijzen geen pups toe……U mag zelf een pup kiezen uit de pups die niet zijn uitgekozen door degene die boven u op de wachtlijst staan.

Natuurlijk helpen wij u wel met het maken van de beste keuze.

Wij proberen eigenlijk altijd bij elk nest, zowel fleece als curly fleece vachten te hebben en ook vaak meerder kleuren.

Zit er geen pup naar uw gading bij, dan kunt u zich eventueel door laten schuiven naar het eerstvolgende nestje dat wij verwachten of u laat het erbij.

U kunt ons het hele leven van uw labradoodle lang om advies blijven vragen en aangezien wij enorm veel ervaring hebben met dit ras, zullen wij altijd wel een passende oplossing voor u weten. Of het nu gaat over de voeding, de opvoeding, gezondheid of de vachtverzorging.

M.n. onze ervaring aangaande de vachtverzorging is erg groot, doordat wij zelf ruim 35 labradoodles hebben rondlopen, die we zelf  borstelen en knippen. Wij weten dus precies hoe het moet.

Mocht u door omstandigheden zelf niet meer voor uw labradoodle kunnen zorgen, dan help ik u om hem of haar in een lief gezin te herplaatsen, met zo min mogelijk kosten.

Wij organiseren geregeld kijkdagen om geintresseerden vrijblijvend kennis te laten maken met het ras en zelf te laten ervaren wat een geweldige honden het zijn.

Wij hebben speciale kraamkamers, waar onze moeders met hun pups verblijven. Het is daar lekker warm, licht en leuk ingericht met tropische planten en een muziekje op de achtergrond.

Hier kunnen de pups in alle rust en hygiene en regelmaat, de eerste paar weken van hun leventje opgroeien.
Als je bedenkt dat oorspronkelijk de welpen van wolven ook de eerste 5 weken van hun leven in een veilig hol doorbrengen, met alleen het gezelschap van hun moeder en/of pleegmoeder, dan past dit beter bij pups, dan opgroeien in huis.

Zij worden niet op jonge leeftijd al blootgesteld aan allerlei prikkels waar ze nog lang niet aan toe zijn.

Wij vergelijken het altijd een beetje met een Baby die een hele drukke babykamer heeft met allerlei kleurtjes, speelgoed en muziekjes en een Baby die een lekker rustig babykamertje heeft waarin hij in alle rust kan slapen..

Vanaf de 3e tm de 16e dag na hun geboorte passen wij het bio sensor programma* toe, wat ervoor zorgt dat pups beter met stress om kunnen gaan.

Vanaf de 6 weken leeftijd worden de pups wekelijks bezocht door hun baasjes en hun gezinnen. Tot die tijd genieten wij zelf en onze dochter(s) van ze en knuffelen we ze heel veel en heel vaak.

En maken we veel foto,s en filmpjes van ze, die we dan doorsturen naar hun toekomstige baasjes.

Vanaf de 6 weken, nemen wij de pups ook geregeld mee naar buiten en mee in huis, om te wennen aan alle huiselijke geluiden.

Doordat ze hier dan ook echt aan toe zijn, levert dit nooit enig probleem op.

Wij hebben inmiddels al heel veel pups op deze manier groot gebracht en dat zijn allemaal goed gesocialiseerde pups, die lekker evenwichtig zijn.

De pups krijgen een KIKA beertje mee met de geur van het nest om ze te helpen te wennen aan hun nieuwe thuis. 

Op die manier helpen we  de pups en steunen we KIKA

*Bio sensor program for early neurological stimulation of pups

Om extra “coole” pups te krijgen passen wij deze methode toe (vanaf de 3e dag na de geboorte tot de 16e dag na de geboorte)

• Houdt de pup in 1 hand, met de andere hand zachtjes met een wattenstaafje tussen alle teentjes kietelen 3 – 5 sec (Je hoeft niet te zien, dat de pup op het kietelen reageert…)
• Houdt de pup rechtop ( hoofje boven) met twee handen gedurende 3 – 5 sec.
• Houdt de pup stevig vast met twee handen rechtop met het hoofjde naar beneden gedurende 3 – 5 seconden
• Laat de pup op zijn rugje in de palm van beide handen liggen gedurende 3 – 5 seconde. (de pup mag wat tegenstribblen).
• Bevochtig vantevoren een doek en laat deze tenminste 5 minuten in de koelkast afkoelen. Plaats de pup met zijn buikje op de koude doek voor ongeveer 3 – 5 seconden. De pup mag tegenstribbelen

Bewezen voordelen van deze methode (naast dat Serge Gaus het verschil duidelijk zegt te merken) zijn

1 Stabielere hartslag

2. Sterkere hartslag

3. Snellere aanmaak van adrenaline (nodig om prestaties te kunnen leveren)

4. Beter kunnen omgaan met stress (en stress breekt vitamine c af wat nodig is voor het opbouw van collageen, een bouwstof voor botten en bindweefsel.

Indirect dus als extra voordeel ; sterkere botten!)