OVER ONS

Wij zijn Hans en Nanja de Koning en wij fokken al sinds mei 2005 met veel plezier en passie Australian Labradoodles in Biezenmortel aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen. 

De eerste jaren deden we dat nog met hulp van onze dochters, maar die zijn inmiddels uitgevlogen op de jongste na.

Wij hebben relatief vaak een nestje doordat wij van onze liefhebberij ons werk hebben gemaakt en dus professioneel fokken. Wij zijn dus full time bezig met de algehele verzorging van al onze honden en moeders met pups.

We love to fill the world with laughter. Labradoodles make people smile, that’s why we breed labradoodles……

Wij hebben dan ook zelf veel teefjes en eigen reuen. Al onze fokteefjes wonen bij ons thuis  (we hebben eenmaal lekker veel ruimte en tijd) alsook enkele van onze dekreuen en de dekreuen die in een gastgezin wonen komen geregeld bij ons logeren.

Dus wij kennen onze honden door en door. Wij weten dan ook echt of een reu en teefje bij elkaar passen qua karakter, gedrag en uiterlijk.

Wij werken niet met gastgezinnen zoals bijna alle andere fokkers, omdat uit uitgebreid Americaans onderzoek is gebleken dat wanneer een teefje tijdens haar dracht en nestperiode nogal veel stress mee maakt, haar pups ook gestressed zullen zijn en dat dit zelfs epi-genetisch is.

Teefjes in gastgezinnen verblijven de laatste week van hun dracht en tijdens de kraamperiode bij de fokker.

Dus weg van hun vertrouwde familie en omgeving, bij feitelijk vreemde mensen in een vreemde omgeving en vaak ook nog bij andere honden, die een eigen roedel vormen, waar zij ineens in terecht komt met haar pups die ze dan moet beschermen.

Haar gastgezin zal ongetwijfeld geregeld op bezoek komen, maar ook weer zonder haar weg gaan, wat ze helemaal niet leuk zal vinden.

Erg veel stress dus….

Dat willen we niet voor het teefje maar wij geloven ook dat dit het ras zeker niet ten goede komt.

Wij fokken al vanaf 2005 Australian Labradoodles, waren de tweede fokker in Nederland en hebben in de afgelopen 15 jaren dus heel erg veel ervaring met het verzorgen en opvoeden van Australian labradoodles opgebouwd.

Niet alleen doordat wij zelf veel pups hebben aangehouden, maar ook doordat wij heel veel Australian labradoodles te logeren hebben gehad in het Doodle Resort “Dog’s Paradise” wat we destijds hadden.

Hierdoor kunnen wij u van alle hulp en informatie voorzien die u nodig heeft.

Op gebied van gezondheid, vachtverzorging maar zeker ook de opvoeding.

Ook zijn wij in al deze jaren alleen maar enthousiaster geworden van het ras.

Het zijn heerlijke eerlijke honden! Die je overstelpen met liefde. Een echte aanwinst voor het gezin!

Wij zijn jarenlang lid van de ALAEU geweest en hebben deze vereniging zelfs mede opgericht.

Wij zijn nu lid van de WALA omdat wij ons beter in de regelgeving kunnen vinden van de vele ervaren fokkers in het bestuur van de WALA  dan in de huidige regelgeving van de ALAEU.

Dogs Paradise WALA logo

 

Dogs Paradise WALA Star Logo

 

Voor more info see http://www.wala-labradoodles.org